Vier Sterren

welkom op de blog van Wim Gabriels

Winterwandeling in de Assels

De Assels is een natuurgebied bij Drongen dat begrensd wordt door de Ringvaart en twee armen van de Leie. Het is van oorsprong een meersengebied en bestaat ook vandaag nog grotendeels uit drassige weilanden. Natuurpunt Gent was reeds eigenaar van een aantal terreinen in de Assels, maar in 2010 verwierf de vereniging met steun van de stad Gent een gebied van 23 hectare in het noordelijk deel van de Assels. Daarmee werd een belangrijk deel van deze waardevolle groene zone langs de rand van de stad veilig gesteld.

De nieuwe terreinen zijn in oktober al officieel ingehuldigd, maar wij waren er nog niet in geslaagd om deze nieuwe aanwinst te verkennen. Op deze zonnige januarizondag zagen we eindelijk onze kans. We stapten de bewegwijzerde route, die zo’n 6 kilometer lang is en het ganse gebied van de Assels doorkruist. En dat alles onder een prachtige blauwe hemel!

De financiering van de aankoop van de Assels is nog niet helemaal rond. Je kan hiervoor nog steeds een bijdrage leveren met een storting op het rekeningnummer 293-0212075-88 met vermelding van projectnummer 6651 (meer info hier).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: