Vier Sterren

welkom op de blog van Wim Gabriels

Gothic Festival 2010

Die eerste avond van de Gentse Feesten heeft meteen heel wat van onze conditie gevergd. Maar de volgende middag waren we alweer op pad. Niet naar de Vlasmarkt, maar wel naar Waregem, om nog een dagje van het Gothic Festival mee te pikken.

We waren nog net op tijd voor Star Industry. Deze sympathieke Limburgers deden zoals verwacht hun reputatie als toppers van de Belgische gothic rock alle eer aan. Hun klassieker Nineties werd ondanks het vroege uur door heel wat toeschouwers uit volle borst meegezongen!

The Eden House (foto hieronder) ontstond als een los samenwerkingsverband van verschillende Britse en Amerikaanse muzikanten, waaronder voormalig Fields Of The Nephilim-bassist Tony Pettitt. Intussen is er een volwaardige groep uit gegroeid, die ons vorig jaar in Leipzig al had kunnen overtuigen. Ditmaal stonden er niet minder dan drie zangeressen op het podium, wat de songs een extra dimensie bezorgde.

Het Duitse Unheilig (foto links) was evenmin een onbekende voor ons. In eigen land is deze band rond zanger en podiumbeest der Graf enorm populair maar in België is het voorlopig nog wachten op een doorbraak. De korte maar intense show die hij gisteren in Waregem neerzette, is alvast geen slecht begin.

Na de gestoorde beats van batcave-legende Alien Sex Fiend was het tijd voor het Amerikaanse Faith And The Muse. Omdat we hen een kleine twee maanden geleden nog zagen in Leipzig, hadden we een gelijkaardige show verwacht. Ten onrechte, zo bleek: de aan hun nieuwe album gewijde concertreeks was ten einde en de show in Waregem maakte deel uit van een nieuwe zomertournee. De groep bracht een bijzonder gevarieerde set met veel ouder werk, waaronder heel wat songs die ze nog maar zelden live gebracht hebben. En met dit wat experimentele optreden van Faith And The Muse was het voor ons tijd geworden om Waregem vaarwel te zeggen, en afgaande op deze ene festivaldag kunnen we in elk geval spreken van een geslaagde en zoals steeds prima georganiseerde editie van het Gothic Festival.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: