Vier Sterren

welkom op de blog van Wim Gabriels

Wave-Gotik-Treffen 2010

Langzaam, heel langzaam dringt de realiteit tot ons door: het zit er weer op. Jawel, tijdens het pinksterweekeinde stond onze tent weer in Leipzig, want daar beleefden we vier dagen lang het jaarlijkse Wave-Gotik-Treffen! ’s Werelds belangrijkste festival voor liefhebbers van gothic en aanverwante muziek ontving dit jaar een kleine 200 groepen en ruim 20 000 hoofdzakelijk in het zwart uitgedoste bezoekers.

Voor ons was het de zevende editie, maar routine of verveling heeft vooralsnog niet toegeslagen. De ingrediënten van het recept zijn intussen natuurlijk bekend, maar het resultaat blijft smaken. Wat is nu aangenamer dan tijdens een zonnig weekeinde te genieten van het rustige ontwaken op de camping, te ontbijten in het gras temidden de vele kraampjes met bizarre drankjes en podia met folkconcerten in het Heidnisches Dorf, ’s namiddags de stad in te trekken tussen een meute goths in outfits die variëren van middeleeuws via victoriaans over punk en cybergoth tot simpelweg gestoord, een lekker hapje te eten met vrienden uit het thuisland, te genieten van een concert in de Agra-hal of een van de vele andere locaties, en af te sluiten met een stevige fuif in een van de vele clubs?

Het ging allemaal wel heel erg snel, maar als ons geheugen ons niet in de steek laat zien we de volgende bands nog vaag aan ons geestesoog voorbij trekken:
stevige punky rock van Twisted Nerve en The Bollock Brothers (waar is die vlag van Celtic Glasgow nu gebleven?), de warme stem van Alexander Veljanov, folky deuntjes van Omdulö, Zwielicht, Valravn en Vroudenspil, stevige rock van The Lovecrave, het eclectische geluid van een in erg goede doen zijnde Faith And The Muse (op de foto links zangeres Monica Richards), een indrukwekkend Diary Of Dreams (foto onder), een wat tegenvallend Lacrimosa, gothic rock van Golden Apes, het allerlaatste optreden ooit van de Britse gothrockers Voices Of Masada, Zweedse horrorpunk van Morlocks, en als afsluiter op maandag een van onze topfavorieten, Zeraphine (op de foto helemaal onderaan zanger Sven Friedrich)!

Tot volgend jaar!

Advertenties

2 Reacties op “Wave-Gotik-Treffen 2010

  1. wilfried 27 mei 2010 om 21:43

    De celtic vlag is voorlopig in het bezit van Jock, maar had daags nadien al bericht dat ze bij de volgende gelegenheid ( boerenrock 28 aug.) wordt terug bezorgd. Hij bedankte ook de belgische delegatie in de felsenkeller voor de support.

  2. Wim 27 mei 2010 om 22:04

    Aha, mooi zo! Nu zijn we natuurlijk wel moreel verplicht om naar Boerenrock te gaan :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: