Vier Sterren

welkom op de blog van Wim Gabriels

Editors in Antwerpen

We zijn deze week verwend geweest op concertgebied. Drie dagen na Mumford & Sons trokken we naar een uitverkochte Lotto Arena in Antwerpen, ruimschoots op tijd om een goed plaatsje vooraan te veroveren, en dus ook om de obligate voorprogramma’s nog mee te pikken. Dat waren achtereenvolgens Airship en I Like Trains, twee Britse gitaarrockbands die het beste van zichzelf gaven en dat niet onaardig deden, maar ons ook niet echt konden verrassen.

Maar iederaan was hier natuurlijk voor Editors! Voor ons was het een blij weerzien na hun uitstekende optreden in oktober 2007 in Brussel. Intussen brachten deze Britten met In This Light And On This Evening een verrassende opvolger uit voor het succesvolle An End Has A Start uit 2007. Met het nieuwe schijfje, waarin ze de electronische toer opgaan, namen Editors een behoorlijk risico. Maar het sloeg aan en de groep is intussen weer enkele hits rijker. Het wordt steeds moeilijker om hen in een vakje te stoppen, maar toch blijven ze overduidelijk als Editors klinken. Dat heeft veel te maken met de karakteristieke stem van Tom Smith, die zo sterk aan Ian Curtis van Joy Division herinnert.

Maar zou het nieuwe werk ook live overeind blijven? Dat bleek best mee te vallen. Bij sommige van de nieuwe nummers misten we de vertrouwde gitaren wel een beetje, maar een ijzersterke song als Papillon was een schot in de roos. Zowel met het oude als het nieuwe werk bewezen Editors dat ze live hun mannetje kunnen staan, ondanks het wat makke publiek. En hoewel Tom Smith heel wat geroutineerder overkomt dan in 2007, staat hij nog steeds met dezelfde overgave te spelen. Toegegeven, An End Has A Start blijft toch onze favoriet. Maar een stevig optreden van een klassegroep als Editors, ons weekeinde had slechter kunnen beginnen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: