Vier Sterren

welkom op de blog van Wim Gabriels

Front 242 in de Vooruit

Grote electrofans kan je ons niet echt noemen. Maar als een absolute topper uit het genre langskomt in een zaal op wandelafstand van thuis, dan gaan we wel een kijkje nemen natuurlijk. En dus trokken we gisteren naar onze goede oude Gentse Vooruit voor een optreden van de Belgische trots Front 242. Deze electropioniers mogen in ons land en ver daarbuiten rekenen op een grote schare fans, en de Vooruit was dan ook al weken op voorhand uitverkocht.

Het al even Belgische A Split-Second mocht het publiek opwarmen. Deze generatiegenoten van Front 242 tappen muzikaal uit hetzelfde vaatje en scoorden in de jaren tachtig een aantal hits zoals Flesh en On Command. De ideale opener voor een groep als Front 242.

Maar we waren natuurlijk vooral benieuwd naar de hoofdact. En het moet gezegd: Front 242 kwam, zag en overwon. Vanaf de eerste tonen zette de zaal zich in beweging. Front wordt hier te lande nog altijd op handen gedragen door de fans, en de reden is niet ver te zoeken: ze blijken na bijna drie decennia nog altijd top-entertainers te zijn. Alle nodige ingrediënten voor een knaller van een concert waren ruimschoots aanwezig: de sound, de visuals, en natuurlijk een resem onverwoestbare klassiekers zoals Headhunter. Nee, Front 242 is nog lang niet uitgezongen!

En wie nog wat energie over had, kon na het concert met zijn inkomticket gratis binnen op de afterparty in de hippe Make Up Club in de Ketelvest. En daar werd nog urenlang doorgefeest!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: