Vier Sterren

welkom op de blog van Wim Gabriels

White Lies overtuigt in de AB

De jonge Britse rockband White Lies bracht vorig jaar met To Lose My Life… een erg sterk debuut uit. Die bulkt van de stevige, catchy rocksongs met een vleugje jaren tachtig. Meer moet dat niet zijn voor ons. Gisteren waren ze in de AB, en wij ook!

De opener van dienst was Darker My Love, een rockgroep uit Californië die wat invloeden vertonen van sixties-achtige psychedelica. Terwijl zij hun ding deden, was de zaal nog maar langzaam vol aan het lopen voor de hoofdact en grepen wij onze kans om vooraan in de zaal post te vatten.

Ondanks hun erg jonge leeftijd bleken de jongens van White Lies uiterst professioneel. Hun songs werden vakkundig en zonder poeha de zaal in geslingerd. Het publiek telde heel wat jonge fans, en die reageerden bijzonder enthousiast op songs als Farewell To The Fairground, die vrolijk meegescandeerd werden. Ze klinken nu al bijna als klassiekers. Tijdens de bisronde werden we getrakteerd op een cover van Talking Heads: Heaven. Maar met de afsluiter, Death, stond de zaal pas echt in vuur en vlam. Een feestje, kortom. Een groep met potentieel, deze Britten. Oké, het optreden heeft niet overdreven lang geduurd (een dik uur), maar deze jongens hebben voorlopig dan ook nog maar één CD achter hun naam staan. De volgende keer komen we beslist weer kijken!

Advertenties

2 Reacties op “White Lies overtuigt in de AB

  1. Wim 1 november 2009 om 11:59

    Mooie foto’s, bedankt voor de link!
    Tot op het volgende optreden (Faith & The Muse hopelijk)!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: