Vier Sterren

welkom op de blog van Wim Gabriels

Ikon in Sint-Niklaas

Gisteren kon je ons tegenkomen in de hoofdstad van het Waasland, want daar stond in jeugdhuis Kompas een avondje pure gothic rock op het programma!

De opener This Vale Of Tears is een zeldzaamheid: een Belgische gothic rock-band! Ze waren al verscheidene jaren niet meer actief, maar voor deze gelegenheid hebben ze zich blijkbaar laten verleiden om nog eens een podium te beklimmen. Ze hebben een erg genietbare sound, die ons meteen terugvoert naar de vroege jaren tachtig. En daarmee waren we opgewarmd voor de hoofdact.

De hoofdact Ikon (foto) is een Australische groep die al meer dan twintig jaar actief is in het gothicwereldje. Het trio heeft pas een nieuwe CD uit, getiteld Love, Hate and Sorrow, waarmee ze momenteel door Europa touren. We kregen degelijke, pretentieloze gitaarsongs te horen. Het concertzaaltje is zo klein, dat de groep door het publiek moest wandelen om de deur naar de backstage te bereiken, wat voor enkele grappige momenten zorgde tegen het einde van het concert. Het traditionele applaus om de groep tot een bisronde te ‘verleiden’, was gericht naar de bewuste deur, waarachter de groep op adem stond te komen in een klein, leeg kamertje. Ze keerden natuurlijk wel degelijk terug voor enkele toegiften, waaronder een strakke versie van A Forest van The Cure. Een fijn optreden zonder meer, van een bescheiden groep zonder sterallures.

Ondanks de matige opkomst kunnen we terugblikken op een geslaagde, gezellige avond. En het concertseizoen is nu pas echt goed begonnen. Wordt vervolgd!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: