Vier Sterren

welkom op de blog van Wim Gabriels

Omnia in de Westhoek

Adieu zomer, adieu festivals. Maar nog niet helemaal, want zondag trokken we richting Westhoek. De tourbus van Omnia zou volgens onze informatie namelijk halt houden in Geluwe, om er te spelen op de Celtic Night.

Dit kleine maar charmante festivalletje vond dit jaar pas voor de tweede keer plaats, en met Omnia hadden ze voor een waardige afsluiter gekozen. Zelf zijn we ondertussen de tel kwijtgeraakt hoe vaak we hen al aan het werk zagen, we wisten ongeveer wat we konden verwachten van deze bijzondere groep uit Nederland. Toch was er een nieuwigheid voor ons: drummer Tom heeft intussen de plaats ingenomen van Mich Rozek. De nieuweling waagde zich halverwege de show aan een stevige solo, en die mocht er alvast zijn!

Voor het overige was dit een typisch Omnia-optreden met alle gebruikelijke ingrediënten: folky ritmes, een gezellige sfeer, veel humor, de nodige sneren van frontman Steve Sic aan het adres van big business en de verloedering van onze planeet, en om één en ander te relativeren ook een uitstapje naar een wel erg verschillend muziekgenre: MC Sic in da house, jawel!

Hoewel het misschien niet hun beste show ooit was, Omnia blijft een groep naar ons hart. En we wisten dit festival, in een kleine tent midden in een Westvlaamse paardenweide, ondanks de wat mindere geluidskwaliteit, zeer op prijs te stellen. Na afloop van het concert werd de groep met een ruiker bloemen bedacht, en het overschot aan hapjes werd gratis rondgedeeld in de tent. Om maar te zeggen: het was toch weer eens anders dan anders.

En daarmee is het festivalseizoen voor ons nu écht ten einde. Maar niet getreurd, want de concertagenda voor het najaar is veelbelovend, en start volgende week, dus we zullen niet stilzitten!

Advertenties

4 Reacties op “Omnia in de Westhoek

 1. Aisling 8 september 2009 om 21:12

  Wij konden er niet bij zijn wegens op reis. Blij dat jullie ervan genoten hebben (kan ook niet anders, Omnia heeft me ook nog nooit teleurgesteld)!

 2. Vincent 1 oktober 2009 om 21:00

  Kijk es aan,
  Even google checken om te zien of er ergens wat beeldmateriaal te vinden is van Omnia in Geluwe … en voila, een postje van gekende gezichten.
  Omnia was nog eens fantastisch. Ik vond het zelfs uiterst pakkend deze keer. Alsof het eerder onverwachte en kleinschalige kader hen extra inspireerde.
  Groetjes,
  Vincent

 3. Wim 2 oktober 2009 om 20:17

  Ja, ’t was absoluut een fijn optreden! Blij te horen dat je er ook van genoten hebt.
  Tot op het volgende optreden waarschijnlijk!

 4. jefenmiek 19 oktober 2009 om 18:15

  Beste Vier sterren,

  Het gaat hem er niet om of dit een uitstekende show was of dat de klank wel ideaal was.
  Het gaat hem om de sfeer en deze was één van de beste die wij ooit met hen mochten meemaken. Je kon de wisselwerking voelen tot in je botten. Pure magie!
  Wij zijn benieuwd naar hun evenement op 13 december: “INTIMATE OMNIA” zonder show.

  Voor wie het interesseert: Er is in en rond Gent een Tribe in de maak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: