Vier Sterren

welkom op de blog van Wim Gabriels

Gothic Festival 2009: toch even naar Waregem!

Het drie dagen durende Gothic Festival te Waregem legt de nadruk veeleer op het zwaardere electrogeweld dan op gothic. Maar zaterdag bevatte de affiche toch voldoende interessante namen om ons naar Waregem te lokken. En dus lieten we de Gentse Feesten even voor wat ze waren!

We arriveerden net op tijd voor Lacrimas Profundere, die op een ontieglijk vroeg uur geprogrammeerd stonden en dus wat moeite hadden om het publiek op de juiste temperatuur te brengen. Niettemin brachten ze zoals we van hen gewend zijn een zeer degelijke set. Lacrimas Profundere heeft wortels in het gothic/doom-metalgenre maar is door de jaren heen meer richting stevige gothic rock geëvolueerd. De laatste jaren onderging de groep enkele bezettingswissels, waaronder het aantreden van een nieuwe zanger, maar dit bleek geenszins problematisch voor de kwaliteit van deze Duitse band, die nog steeds tot onze favorieten behoort.

Wat later beklom het Canadese The Birthday Massacre het podium. Ze verpakken hun in se poppy nummers in een horrorjasje met stevige gitaren en keyboards. De “ondeugend schoolmeisje”-pose van zangeres Chibi gaat na een tijdje wel wat vervelen, maar toch blijft dit een act die er mag zijn. Ze kregen de zaal aardig in beweging en eindigden met een cover van de eightieshit I Think We’re Alone Now en hun eigen bekendste song Blue. Binnenkort zijn ze ook te zien op het M’Era Luna-festival.

Oswald Henke, wijd en zijd bekend als frontman van het eigenzinnige, donkere muziektheatergezelschap Goethes Erben, is nog steeds actief in de schwarze Szene, die hij zelf mee vorm gegeven heeft in de jaren negentig. Goethes Erben zelf staat sinds 2007 op nonactief, maar met zijn nieuwe project Fetisch:Mensch (die we onlangs nog aan het werk zagen in Leipzig) timmert hij verder aan zijn muzikale carrière. Daarnaast heeft hij voor zijn solo-project, simpelweg Henke genaamd, een nieuwe band rond zich verzameld, waarmee hij een overzicht uit zijn muzikale loopbaan brengt, met de nadruk op Goethes Erben. En het is deze Henke die gisteren in Waregem te zien was. Heel wat toeschouwers bleken goede herinneringen te hebben aan de hoogdagen van Goethes Erben, want de reacties uit de zaal op klassiekers zoals Das schwarze Wesen en Der Weg waren erg enthousiast.

Na dit onverhoopte hoogtepunt hingen we nog enkele uurtjes rond in Waregem om nog een glaasje te drinken, vele oude bekenden te begroeten en getuige te zijn van het concert van het aan Diary Of Dreams schatplichtige Diorama. Maar uiteindelijk werd de lokroep van de Gentse Feesten toch te sterk en zeiden wij Waregem tot ziens!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: