Vier Sterren

welkom op de blog van Wim Gabriels

Rock Zottegem 2009

Het is niet ver, en ze hebben elk jaar wel een paar aantrekkelijke namen op de affiche staan, maar door omstandigheden waren we nog nooit naar Rock Zottegem geweest. En daar is nu verandering in gekomen!

De eerste dag waren we nog net op tijd om bij het nuttigen van de eerste pintjes A Brand te zien, en vervolgens de Nederlandse punkrockers van de Heideroosjes. Daarna was het de beurt aan Apocalyptica, een Finse formatie die met hun cello’s bewijzen dat je niet noodzakelijk gitaren nodig hebt om metal te kunnen spelen. Hun set bestond, zoals ook te verwachten was, hoofdzakelijk uit covers van een bekende metalband waarvan de naam ons even ontsnapt ;-) En de dag werd afgesloten door Alice Cooper, u weet wel, de overgrootvader van Marilyn Manson, die het optreden blijkbaar nog steeds niet beu is.

Dag twee begon voor ons met de claustrofobische electro van de Belgische pioniers The Neon Judgement. Daarna mocht Therapy? het podium betreden, een groep die met haar snedige punkrock hoge toppen scheerde in de jaren negentig, maar sindsdien niet veel meer onder de aandacht kwam. Ze brachten het er niet onaardig vanaf, hoewel ze toch vooral scoorden met hun voltreffers van weleer, zoals Nowhere en Die Laughing.
Na een erg leuk optreden van Michael Franti & Spearhead en vervolgens The Pretenders, was het de beurt aan het Britse Echo & the Bunnymen (foto), een oudgediende uit de new-wave-generatie. Ian McCulloch en co bleken in goede conditie te zijn en trakteerden ons op een portie degelijke rocksongs waar niets op aan te merken valt.
En zo eindigde Rock Zottegem voor ons in schoonheid. Al bij al een fijn festival, met een aantal leuke optredens, maar zonder echte uitschieters. Als de affiche volgend jaar weer wat te bieden heeft komen we zeker terug!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: