Vier Sterren

welkom op de blog van Wim Gabriels

Een opwarmertje voor Leipzig in The Steeple

Liefhebbers van gothic en andere vormen van duistere romantiek zitten al enkele weken op hete kolen, want volgend weekeinde vindt het traditionele Wave-Gotik-Treffen (WGT) in Leipzig plaats, ’s werelds grootste festival binnen het genre.

Om de pijn wat te verzachten was The Black Cave zo vriendelijk om voor de zaterdag die aan het WGT voorafgaat een avondvullend programma in elkaar te boksen met enkele fijne bands die hun gitaren in een vet batcave/deathrock-sausje gedoopt hadden. Zo leek het lange aftellen even wat minder lang en konden we ons alvast een beetje opwarmen. En dat feestje vond dus afgelopen zaterdag, 23 mei, plaats in The Steeple in Waregem.

Het optreden van de opener The Cemetary Girlz, een Franse formatie die enkele maanden geleden haar debuut-CD uitbracht, mocht er alvast zijn. Maar de hoofdschotel moest natuurlijk nog komen.

En dan was er het eveneens uit Frankrijk afkomstige Violet Stigmata (foto), en dat waren geen onbekenden voor ons. We zagen ze al verscheidene keren aan het werk en telkens weer wisten ze ons te overtuigen met hun sterke songs in de beste batcave/deathrock-traditie, die zowel op CD als live hun effect niet missen. Een getalenteerde en uiterst sympathieke band, die zich kunnen meten met de top van het genre!

Als afsluiter van de avond stond Theatre Of Hate/Spear Of Destiny op de affiche vermeld. Het gaat eigenlijk om de namen van twee verschillende groepen van dezelfde frontman, namelijk Kirk Brandon. Nu is Brandon op tournee waarbij hij songs van beide groepen speelt, ondersteund door een aantal getalenteerde muzikanten die hun sporen verdiend hebben bij verschillende andere groepen. De basgitaar wordt bijvoorbeeld bespeeld door niemand minder dan Craig Adams, voormalig bassist van onder meer The Sisters Of Mercy en The Mission. We krijgen sterke songs te horen, gespeeld door een geroutineerde band van rasmuzikanten. Ook de Joy Division-cover Transmission hoefde nauwelijks voor het origineel onder te doen.

En zo waren we helemaal opgewarmd voor Leipzig! We keerden tevreden weer naar huis… met een gesigneerde CD van Violet Stigmata!

Advertenties

Een Reactie op “Een opwarmertje voor Leipzig in The Steeple

  1. Pingback:Nico van Violet Stigmata overleden « Vier Sterren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: