Vier Sterren

welkom op de blog van Wim Gabriels

M’era Luna 2008 stelde ons niet teleur

Lang gewacht met beslissen, maar uiteindelijk trokken we dat tweede weekeinde van augustus dan toch naar het land van de vette saucissen, het flauwe bier en… de algemeen verbreide zwartzakkerij. Jawel, M’era Luna heeft zich terug gedurende twee dagen voltrokken in het Duitse Hildesheim, op een boogscheut van Hannover, en achteraf bekeken, dat hadden we weer niet willen missen!

Zaterdagochtend vroeg vertrokken we uit Gent, en wegens een Zugverspätung van de anders nochtans zo betrouwbare Deutsche Bahn waren we te laat voor het optreden van Frank The Baptist. Jammer, dat wel, maar gelukkig op tijd voor Tanzwut, Unheilig en ASP (foto), die alledrie een scherpe set neerzetten! Verwend door de zon en een portie noodles zakten we vervolgens af naar het tweede festivalpodium in de hangar waar we op een stevig optreden van het Portugese Moonspell getrakteerd werden. Hoewel hun Alma Mater intussen reeds als nostalgie in onze oren klinkt, heeft de groep duidelijk nog niets aan scherpte ingeboet en de stem van zanger Fernando Ribeiro is beter dan ooit. Ook hun generatiegenoten van Paradise Lost, die ons eerder dit jaar in Leipzig wat teleurgesteld hadden, brachten het er schitterend vanaf met een strak en meeslepend optreden. De vermoeidheid sloeg daarna alweer toe en dus gunden we onze oren en andere toebehoren de nodige rust op de camping. Onze tent stond op dat moment al recht dankzij de goede zorgen van Snoop en Justin, twee fijne heerschappen wiens échte naam enkel nog bij de administratie bekend is.
ASP op M'era Luna 2008

’s Nachts begon het te regenen en dat deed het de volgende ochtend nog steeds. Het ontbijt vond dus plaats in onze voortent, die gelukkig nog net groot genoeg is voor vier personen. Door het slechte weer had niemand veel zin om de tent te verlaten dus begonnen we aansluitend maar meteen aan een geïmproviseerd aperitief, dat bestond uit chips, rozijnencakejes, wat vanillejenever en zelfs een verdwaald flesje Steenbrugge!
Na het ontbijt in de tent

Uiteindelijk werd het dan toch weer droog, dus zakten we af naar het terrein en aanschouwden we achtereenvolgens Lacrimas Profundere, Saltatio Mortis en Apoptygma Berzerk. En ja, deze groepen voldeden perfect aan onze verwachtingen. En vooral voor die eerste twee was dat een meevaller! Na een hapje tussendoor zochten we ons een plaatsje tussen de New Model Army-fans. Geen slecht optreden van deze band, maar de hoofdvogel van dit weekeinde was echter ‘alweer’ Fields Of The Nephilim! Ach wat, het concert was alweer een pareltje, en de ambiance zat er goed in, vooral bij Wim! From the fire

Ter afsluiting werden de flessen jenever verder geledigd aan onze tenten, niet ver van de plaatselijke Camping Vlasmarkt, en geklonken op wat alweer een aangenaam weekeinde was, en ook een beetje op de Snoop zijn gezondheid!

Auf Wiedersehen, M’era Luna!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: