Vier Sterren

welkom op de blog van Wim Gabriels

Omnia live aan de Berlaymont

Gisteren gaf Omnia een gratis openluchtoptreden aan het Berlaymontgebouw. Een optreden van Omnia voor de prijs van een treinkaartje naar Brussel, dat moest je ons geen twee keer zeggen, want deze groep heeft al langer ons hart gestolen. De locatie was niet helemaal toevallig gekozen want bandlid Joe Hennon is in het dagelijks leven woordvoerder van Margot Wallström, vicevoorzitter van de Europese Commissie. Vandaag hielden de EU-instellingen opendeurdag en ter gelegenheid daarvan was er dus ook dit Omnia-concert.

OmniaWat de Europese eenheidsgedachte betreft geeft Omnia zelf alvast het goede voorbeeld: zanger Steve is een Brits Nederlander, harpspeelster Jenny is Nederlandse, gitarist Joe is een in België wonende Ier, didgeridoo-speler Luka is een Nederlander met een half Indonesische stamboom en de wortels van drummer Mich liggen in Oekraïne en voormalig Joegoslavië.

OmniaDe muziek van Omnia is een amalgaam van invloeden uit folk en wereldmuziek uit Ierland, Bretagne, Scandinavië en Afghanistan, om er slechts enkele te noemen. Dit alles samen bezorgt de groep een erg uniek geluid, die ze zelf omschrijven met de term Pagan Folk. Daarbij hecht de groep niet enkel belang aan de muziek maar ook aan de ecologische en spirituele filosofie die erachter schuilgaat. Hoe dan ook, de groep heeft op een paar jaar tijd een trouwe aanhang verzameld bestaande uit liefhebbers van folkmuziek maar ook heel wat goths. Ook de grappen en grollen van de immer goedgemutste zanger Steve zullen ongetwijfeld bijgedragen hebben tot de populariteit van deze sympathieke groep. Kortom, als Omnia eens een optreden bij u in de buurt geeft, dan weet u waarheen!

Omnia

Advertenties

Een Reactie op “Omnia live aan de Berlaymont

  1. Pingback:Een dagje tussen de trollen « Vier Sterren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: