Vier Sterren

welkom op de blog van Wim Gabriels

Fields Of The Nephilim DVD aangekondigd!

De Britse groep Fields Of The Nephilim blijft één van de meest tot de verbeelding sprekende en volgens ondergetekende ook simpelweg de beste gothic rock-act uit de geschiedenis. Na hun oprichting in 1984 brachten ze verscheidene albums uit die hen een cultstatus opleverden met hun sterke, naar het mystieke neigende gitaarcomposities en het donkere stemgeluid van frontman Carl McCoy. In 1991 ontbond McCoy de groep, waarna het lang stil werd rond deze band. Later verscheen wel nog wat werk van nevenprojecten van bandleden en een groot aantal bootlegs, maar het was wachten tot 2005 op een volwaardige nieuwe CD die werd uitgebracht onder de naam Fields Of The Nephilim.

Deze CD, Mourning Sun, was dan wel een voltreffer. De CD is volledig door McCoy zelf geschreven; de andere oorspronkelijke bandleden zijn hier voor zover bekend dus niet meer bij betrokken. Er zijn wat meer metalinvloeden in verwerkt, maar het typische Fields-geluid manifesteert zich toch onmiskenbaar. Sinds het verschijnen van deze CD hebben er nog maar een handvol nieuwe concerten plaatsgevonden, maar de fans kunnen zich momenteel verheugen op het aantreden van de groep als hoofdact op zondag 11 mei op het prestigieuze Wave-Gotik-Treffen in Leipzig.

Fields Of The Nephilim DVD Live In Düsseldorf (Cherry Red Records)

Cherry Red Records wil het ijzer blijkbaar smeden wanneer het heet is en brengt net nu een DVD uit van de groep, Live in Düsseldorf. Het betreft een optreden dat dateert van 1991 in, tja, Düsseldorf uiteraard. Al een hele tijd geleden dus, maar wél nog in de originele bezetting. De DVD verschijnt op 26 mei.

Het is nog maar de vraag of Carl McCoy erg opgezet is met het uitbrengen van deze DVD. Ik vermoed van niet, maar dat mag de pret niet drukken voor een fan als ik!

Advertenties

2 Reacties op “Fields Of The Nephilim DVD aangekondigd!

 1. Bjorn 25 september 2008 om 21:46

  via google belandt bij een oude liefde … FoTN
  bedankt voor de info ;)

  je hebt de dvd prolly al
  any good?

  cheerz … /b

 2. Wim 1 november 2008 om 20:53

  Ik heb hem door omstandigheden nog steeds niet, maar daar zou binnenkort verandering in moeten komen! Fingers crossed…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: